Qi Rising

Wil je iets bestellen? Neem een kijkje in de webshop

Yuan Gong

Gong betekent beoefening en Yuan heeft vele betekenissen, een ervan is dat het van de, oorspronkelijke, bron komt. Yuan Gong is de praktische toepassing binnen het grote systeem van Ren Xue en vooral gericht op  verbetering van de Qi conditie.  De oefeningen worden afgewisseld met kleine stukjes theorie over Qi, over bewust zijn en hun onderlinge samenhang. De oefeningen zijn zo ontworpen dat al deze aspecten versterkt worden. Naarmate de Qi conditie en gezondheid verbetert wordt het effect van de oefeningen dieper.

Het aanleren en onderhouden van de oefeningen

Vanuit Qi Rising wil  ik je helpen je Qi kwaliteit te verbeteren. 

Om een grote lijn aan te geven: Aandacht verzamelen, versterken en toepassen. Door je lichaam te trainen wordt je lichaamsbewustzijn groter. Een groter lichaamsbewustzijn is een mooie (door) start om je bewustzijn te richten op je denkpatronen. Dit is een fascinerend gebied dat helpt richting te geven aan je leven.

Om de Qi conditie te versterken is er in de oefeningen altijd aandacht voor de fysieke soepelheid. Soepelheid in de gewrichten geeft de gelegenheid voor Qi om beter door te stromen. Met behulp van uitgebalanceerde oefeningen leer je alle gewrichten regelmatig door te bewegen. Met alle respect voor je eigen  grenzen!

Het verzamelen van je aandacht is steeds gekoppeld aan waar je Qi blijft. Het naar binnen gaan, het trainen om daar te blijven is een ander aspect van onze lessen. In het dagelijks leven wordt onze aandacht voortdurend door anderen opgeeist,  bijv door reclame. Soms geef je daar al gehoor aan zonder je dat bewust te zijn. Aan het eind van de les voel je je vaak veel rustiger.

De lessen

Weliswaar  kan ik  in het hele land les verzorgen. Bij een groep van minimaal 6 personen en een ruimte om in te werken kom ik  naar je toe.  In Zutphen en Apeldoorn worden wekelijkse lessen gegeven.  Het is heel goed mogelijk de oefeningen gewoon zelf thuis te doen. Je kunt zelfs een demo dvd in de webshop bestellen. Prettiger is het om de oefeningen '' life" te leren en de dvd als reminder te gebruiken. Het wordt als heel ondersteunend ervaren om gezamenlijk te oefenen. Voor ieder van de aanwezigen wordt de Qi dan makkelijker voelbaar.


Er worden wekelijks lessen gegeven inLeuvenheim en Apeldoorn.  
In Leuvenheim worden lessen gegeven op de donderdagavond van 19.00 - 20.15 Het is hier moeilijker om met OV te komen.
In Apeldoorn vinden de lessen plaats in de Talmaborgh, een ontmoetingsplaats voor mensen die in de wijde omgeving van deze nieuwe wijk in Apeldoorn wonen en sinds kort ook in verzorgingstehuis De Matenhof. Het is zowel voor mensen die in de omgeving wonen als voor bewoners van de Matenhof.toegankelijk. Het vormt  een onderdeel van het project Welzijn op recept.Voor meer informatie daarover kun je ook bij www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl kijken.  

Het is goed mogelijk de oefeningen thuis te doen. Je kunt via de webshop een demo dvd bestellen. Handiger is het om de oefeningen "life" aan te leren en de dvd als reminder te gebruiken. Het is beslist  ondersteunend om gezamenlijk te oefenen. Voor ieder van de aanwezigen wordt de Qi dan makkelijker voelbaar.

 Voor de gewone lessen kun je op elk gewenst moment instappen. Wel graag van tevoren even contact via tel of mail. De eerste les kost 10 euro. Besluit je daarna mee te doen, betaal je 12,00 per les, of 100 euro voor 10 lessen.Je hebt 12 weken de tijd deze 10 lessen te volgen.

Yuan Gongwoensdagochtend9.30-- 11.00Fortlaan 47 Apeldoorn
Yuan Gongdonderdagochtend9.30  – 11.00Warenargaarde 775  Apeldoorn
Yuan Gong donderdagavond 19.00  -  20.15 Spankerenseweg 16 Leuvenheim 

Wilt je meer weten over Qi Rising?

Heb je een vraag of opmerking over Qi Rising? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. Je kunt me bereiken op 0575 - 44 28 26 of ga naar contact.


Ga naar contact

Qi Rising

Je kunt mij vrijblijvend bereiken op

T. 0575 - 44 28 26
M. 06 12150415
E. info@qi-rising.com

Qi Rising
Dorpsstraat 22
7234SP Wichmond

Facebook Qi Rising